Nederlandse Ambassade in Kiev, Oekraïne

Pers, Publieksdiplomatie, Cultuur en Onderwijs

1. Algemene informatie

1.1. Staf

Mw. Astrid Dunselman (Tweede Ambassadesecretaris)
Mw. Lyudmilla Bilenko (Senior Assistent)

1.2. Contactinformatie

Embassy of the Kingdom of the Netherlands
Press, Public Diplomacy, Culture & Education
Kontraktova Ploshcha 7
01901 Kiev, Ukraine
Tel: +380 44 4908 200
Fax: +380 44 4908 209/267
E-mail: kie@minbuza.nl

1.3. Introductie

De Nederlandse Ambassade in Kiev voert publieksdiplomatie in Oekraïne uit. Publieksdiplomatie is het kweken van begrip voor Nederlandse zienswijzen en standpunten, door het aangaan van dialoog met niet-ambtelijke contacten in het buitenland die de besluitvorming op voor Nederland relevante beleidsterreinen kunnen beïnvloeden. Bij niet-ambtelijke contacten kan worden gedacht aan media, opiniemakers, het maatschappelijk middenveld, academici, de zakenwereld, sporthelden en individuen. Daarnaast beoogt publieksdiplomatie meer in het algemeen een realistisch en positief beeld van Nederland in Oekraïne uit te dragen.

Publieksdiplomatie is ingebed in een breder kader waarin ook cultuurbeleid (geïmplementeerd door het ministerie van Buitenlandse Zaken, BZ, en het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, OCW) en economische diplomatie (ministerie van Buitenlandse Zaken, BZ, en het ministerie van Economische Zaken, EZ).

Voor deze doeleinden kan de afdeling Pers, Publieksdiplomatie, Cultuur en Onderwijs u informatie verschaffen over Nederlands, in het bijzonder over de waarden, cultuur, geschiedenis en culture organisaties. Tevens kan deze afdeling uw vragen beantwoorden over onderwijs in Nederland.

2. Meer informatie

Voor meer informatie over de afdeling Pers, Cultuur, en Educatie verwijzen wij u graag door naar onze Engelse website.